Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Вечните български песни ще огласят Летния театър във Варна тази вечер

Вечните български песни ще огласят Летния театър във Варна тази вечер

Варна е следващата спирка от турнето „Вечните песни на България“. На сцената на Летния театър тази вечер от 20.00 часа ще излязат любими изпълнители като Йордан Караджов, Марги Хранова, Орлин Горанов, Владислав Савов, "Трамвай номер 5" и младият естраден певец Йордан Марков, който е един от основните организатори на турнето.

"Вече успяхме да направим 8-9 концерта от май досега. Получават се чудесно, защото песните са добре проверени през годините. Ще има и нови, които ще прозвучат за публиката в Летния театър", разкри Йордан Марков за Радио Варна.

Освен че ще чуе златни български хитове, които са доказани във времето, публиката ще види и голямо аудио-визуално шоу.

Едва на 28 години, роденият в Силистра Йордан Марков вече има зад гърба си два албума и работи по издаването на трети. Освен авторски песни, посветени основно на любовта, той изпълнява и някои от онези вечни незабравими български хитове, само че с по-съвременно звучене.
"Аудиторията има потребност да чуе тези вечни песни по някакъв по-съвременен начин. Те са правени с нови аранжименти от Пламен Велинов", каза младия певец.
Той е носител на редица награди от престижни конкурси, но и самият той се е отдал на каузата да подкрепя младите таланти в музиката, организирайки конкурса „Дунавски звезди“ в родния си град Силистра.
"На сцената на нашия конкурс са се изявявали доста таланти, които вече виждаме реализирани в мюзикълите на Държавна опера-Варна. Миналата година награда "Гранд При" получи едно талантливо момиче от Добрич Димитрина Германова, която участва в мюзикъли като "Красавицата и звяра", "Цар лъв" и други. Децата, които спечелиха наградата за дуети в конкурса в Силистра бяха избрани да представят България в детската Евровизия", разкри Йордан Марков.  Той беше категоричен, че трябва да се подава ръка на младите изпълнители. Също и че трябва да звучи повече българска музика в радио и телевиознния ефир.

Любовта към хубавата българска музика ще бъде водеща и тази вечер на концерта в Летния театър, категоричен беше Йордан Марков.

"Приканвам варненци да изпият едно сурово яйце (смее се) и да се разпеят добре, защото ги очаква една невероятна емоция. Да се заредят с много енергия и да заповядат на сцената на Летния театър за да изпеем едни от най-хубавите вечни песни на България", призова певеца.

Чуйте репортажа на Иван Барбов:






Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе