Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

ОБЗОР: Дядо уби жена си с горещ котлон

ОБЗОР: Дядо уби жена си с горещ котлон

Дядо от дуловското с. Окорш бе обвинен за убийството на жена му по особено жесток начин.

В понеделник сутринта близки на 67–годишната Айшегюл Салиева подали сигнал в полицията, че нещо се е случило в дома й. В неделя те отишли да я търсят, но съпругът й Джебраим Салиев (69 г.) ги върнал. Потърсили я пак на следващия ден сутринта, но заварили дядото да плаче над нея. Тогава притеснени отишли в полицията.

Униформените веднага проверили дома, но намерили Айшегюл мъртва. Доказателствата водели недвусмислено към съпруга й.

По първоначална информация Айшегюл е била пребита от бой. По тялото й имало и множество прободни рани от остър предмет, вероятно нож. Съседи разказват, че е била удряна с горещ котлон. Видели били, че лежи гола на земята.

Назначени са експертизи, а на Джебраим е подвигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин, уточниха от прокуратурата. Оттам ще поискат окръжният съд да наложи постоянен арест на мъжа, тъй като за тежкото престъпление се полагат от 15 г. до доживотен затвор без замяна, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов.

Експертизите ще покажат дали дядото е бил пиян, когато е извършил убийството. Според хора от селото той често злоупотребявал.Те разказват, че Джебраим бил психично болен, но не бил освидетелстван. Непрекъснато тормозел жена си за пари, които харчел за пиене. Гонил Айшегюл и тя спяла по комшии. Според кмета на селото Емилия Кралева, Айшегюл често се е оплаквала от побоите у дома. Искала да затворят съпруга й в психиатрия, но кметството обаче няма такива правомощия.

Семейството се заселило в Окорш преди 10 години. Настанили се в къщата на свой племенник. Имали син, на когото не били биологични родители. Говори се, че проиграл техния имот на комар, а сега живеел в Германия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе