Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп обяви новите санкции срещу Иран

Тръмп обяви новите санкции срещу Иран

САЩ обявиха нови санкции срещу Иран, както се зарече преди ден президентът Доналд Тръмп. Щатите въведоха днес нови санкции срещу Иран в отговор на иранските ракетни удари по бази в Ирак, в които е имало американски военнослужещи, предадоха световните агенции, като се позоваха на министъра на финансите Стивън Мнучин.

Санкциите са насочени срещу осем високопоставени представители на режима в Техеран, които са работили за постигане на иранските цели за дестабилизация. Санкционирани са и големи стоманопроизводители, производители на алуминий, мед и желязо в Иран. Сред санкционираните 17 производители и компании, има и мрежа от три юридически лица, базирани в Китай и на Сейшелските острови, и един кораб, използван при покупката, продажбата и трансфера на ирански метали. Сред санкционираните са и компании, участващи в доставката на компоненти на ирански производители на метали.
Съгласно указа на президента Доналд Тръмп за санкциите срещу Иран се позволява и въвеждането на санкции срещу лица, които владеят, експлоатират, водят търговия или оказват помощ на сектори от иранската икономика, включително промишлеността, строителството, текстилната промишленост и минното дело, каза Мнучин, цитиран от ТАСС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе