Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп обяви кога ще признае поражение

Тръмп обяви кога ще признае поражение

 

Действащият президент Доналд Тръмп заяви, че ще е готов да признае поражението си на изборите, ако юридическите процеси, които подготвя щаба му, приключат без успех, съобщи Fox News. Тръмп „учтиво ще  признае поражение“, ако „няма път към победа“ след решение на съда.

По-рано той отново заяви, че той е спечелил изборите.

"Наблюдатели не бяха допуснати в стаите за преброяване. Аз спечелих изборите, получих 71 милиона законни гласа. Случиха се лоши неща, които наблюдателите не позволиха да се видят. Такова нещо никога по-рано не се е случвало. Милиони бюлетини, които е трябвало да бъдат пратени по пощата, са били изпратени на хора, които не са ги искали“, пише Тръмп в Twitter часове след като американски медии обявиха, че Джо Байдън печели. Според Тръмп обаче неговият съперник не е бил обявен за победител в нито един от спорните щати.

Тръмп твърди, че Байдън има намерение да бъдат преброени всички бюлетини, включително тези, които са „мошенически подадени“. Той обещава да не остави нещата докато „американският народ не получи честно преброяване на гласовете“ и заявява, че подготвя искове в съда в защита на своята позиция.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе