Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Варненските общопрактикуващи лекари се присъединяват към протестите ефективно от утре

Варненските общопрактикуващи лекари се присъединяват към протестите ефективно от утре

Общопрактикуващите лекари от Варна ще протестират ефективно на 31 март и 1 април съобщи ефира на Радио Варна д-р Светлин Митев, председател на Сдружението на семейните лекари във Варна. В четвъртък и петък кабинетите на личните лекари ще останат затворени през целия ден, но ще бъдат осигурени дежурни кабинети, които да обслужват пациенти при необходимост. Решението е взето на общото събрание на личните лекари от Варна и областта, което се проведе късно снощи.

Стана ясно,че лекарите ще се съберат утре пред сградата на Регионалната здравна инспекция, а на 1 април-пред Регионалната здравно-осигурителна каса. Има вероятност медиците да не подпишат анексите на договорите с НЗОК, ако от ръководството на здравното министерство не  обърнат внимание на исканията им ,за диалог и по-малко администриране.

Протестите на общопрактикуващите лекари от страната продължават въпреки подписания от Здравната каса анекс към Националния рамков договор, който трябва да влезе в сила от първи април. Във Варна семейните лекари ще протестират ефективно от утре, 31 март.

Към действията на колегите си днес ще се присъединят и медици от областите София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Плевен, Силистра, Видин, Търговище и Сандански. Лекарите в Бургас и областта също се присъединяват към колегите си. В по-големите градове на областта протестът ще е ефективен, а в малките селища – символичен.

В медицинските центрове в Бургас, където общопрактикуващите лекари протестират ефективно, ще има указателни табели, които ще посочват на пациентите, къде са отворените дежурни кабинети за неотложни случаи каза председателят на браншовата организация за региона, д-р Петко Желязков.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе