Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Обрат: Ким е жив и здрав

Обрат: Ким е жив и здрав

Пълна мистерия в света цари по отношение на състоянието на президента на Северна Корея Ким Чен Ун.

Часове след като американско издание пусна съобщение, че е мъртъв, а китайски сайтове обявиха, че във „вегетативно състояние“, сега става ясно, че той е жив и здрав. Изказването направи пред Fox News помощник- президентът на  Южна Корея Мун Чж-Ин.

Виж още: Появи се съобщение за смъртта на Ким Чен Ун

По неговите думи Ким се намира от 13 април във вилата си в района Вонсан, която е на брега на Източнокорейския залив в Японско море.

Други източници в Южна Корея пък твърдят, че лидерът на КНДР вероятно не е умрял, а се възставонява след тежка сърдечна операция.

Виж още: Китай потвърди: Ким е във вегативно състояние

По-рано стана ясно от източници в медицинските кръгове в Китай, че причината за влошеното състояние от дни на Ким е провинциален лекар, който не е успяал да завърши успешно манипулация. Ким се почуствал зле и припаднал по време на поход далеч от столицата, а лекарят от местната болница, който трябвало да сложи стенд, така се изплашил, че повече от половин час ръцете му треперели и не можел да се успокои , за да работи.

Това са част от митовете, които с пълна сила вървят от 25 април в китайската социална мрежа на медиците - Weibo. Други пък твърдят, че Ким се е изплашил от коронавируса и се е усамотил на вилата си.

Още по темата: Сестрата на Ким поема властта в Корея?

Всички спекулации започнаха след като корейския лидер не отиде за първи път на честванията за рождения ден на дядо си - Ким Ир Сен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе