Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обновяват галерията в Силистра

Обновяват галерията в Силистра

Художествената галерия на Силистра да бъде ремонтирана с европейски  средства. Това предложение подкрепиха на заседанието си днес общинските съветници от дунавския град. Парите в размер на над 1.5 млн. евро ще бъдат осигурени по трансграничен проект между България и Румъния, в който Община Силистра е водещ партньор.

Предвидено е да бъде възстановен мансардният покрив на сградата, както и пълното реновиране на близо 100-годишния часовник, който е емблематичен за града. Освежена ще бъде статуята на Прометей, разположена на покрива на галерията. По проекта ще бъдат ремонтирани фасадите на сградата, заложена е подмяна на дограмата.

Съветниците с пълно единодушие решиха да подкрепят петокласничката от Основното училище "Отец Паисий" в Силистра Ния Атанасова. Местната администрация ще и отпусне левовата равностойност на 1250 щатски  долара за участие в известната програма на американската космическа агенция НАСА - Space Camp Turkey. Още един представител на дунавския град ще участва в лагера-това е Николета Иванова, също от 5 клас, възпитаничка на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Нейната стипендия обаче ще бъде поета от сдружението "Център за творческо обучение".



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе