Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

ГЕРБ печели повечето от 14-те областни града, в които имаше балотаж

ГЕРБ печели повечето от 14-те областни града, в които имаше балотаж

Досегашният кмет на Пловдив Иван Тотев от ГЕРБ печели втория тур на местните избори с 54% от гласовете, докато претендентът Славчо Атанасов, подкрепен от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, получава 46 процента, показват резултатите от проучването на социологическа агенция АФИС.

Първите прогнозни данни показаха победа за кандидатите на ГЕРБ във Видин и Шумен. По данни на "Галъп интернешънъл" до 18.00 часа кандидатът на ГЕРБ в Шумен  Любомир Христов печели балотажа с 65,6% срещу кандидата на БСП Иван Иванов, за който са подадени 34,4 на сто от гласовете. Във Видин Огнян Ценков от ГЕРБ получава 53,7% от гласовете в надпреварата, докато Росица Кирова от коалиция "Единни за промяна" се ползва с доверието на 46,3 на сто от гласоподавателите. Поради малката разлика обаче социолозите се въздържат от категорични заключения.

В Сливен по първи прогнозни резултати кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев има повече гласове от досегашния кмет Кольо Милев от БСП. На първия тур разликата между двамата беше 1% в полза на кандидата от ГЕРБ

Досегашните кметове на Плевен и Хасково загубиха изборната битка. В Плевен спечели кандидатът на Реформаторсикя блок Георг Спартански, който победи с голямо мнозинство досегашния кмет Димитър Стойков от ГЕРБ. В Хасково кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов спечели с доста голяма преднина пред досегашния кмет Георги Иванов.

Трети мандат в Пазарджик печели Тодор Попов, който побеждава кандидата на ГЕРБ Найден Шопов с над 55 на сто от гласовете. 

В Ловеч кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова поведе пред дългогодишиня кмет Минчо Казанджиев от БСП, сочат междинните резултати от последния час.

Оспорвана е битката във Враца и Разград. Според БСП нейните кандидати имат преднина и в двата града, както и в Ловеч, а в Перник води кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска.

Кандидатът на ГЕРБ д-р Юлиян Найденов печели втори мандат в Силистра. Данните са на база паралелно преброяване на 100 % от изборните протоколи в щаба на партия ГЕРБ. За Найденов са гласували 9652 души или 59%  на сто от участвалите в балотажа.

Кандидатът на ГЕРБ в община Горна Оряховица Добромир Добрев печели втори кметски мандат. Според паралелното преброяване на секционните протоколи от местната централа на партията, Добрев  е получил над  66% от гласовете. Негов опонент беше Никола Колев от АБВ, издигнат от местна коалиция, който  на балотажа получи подкрепата и на БСП.

Според паралелни преброявания от партийни централи, изборите за кмет на община Мездра печели кандидатът от БСП Генади Събков, който срещу кандидата на АБВ Николинка Кътовска

В Бяла Слатина кандидатът на ГЕРБ Иво Цветков печели битката срещу кандидата на ДПС Касъм Касъмов.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе