Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Лекари от областната болница в Силистра настояват за специален статут

Лекари от областната болница в Силистра настояват за специален статут

Лекарите от областната болница в Силистра искат здравното заведение да получи специален статут заради трудния район. В областта има две общински болници, но всички по-тежки случаи се поемат от МБАЛ-Силистра.

Силистренската болница обслужва район със 120 000 души население. Натоварването е голямо, а финансирането намалява. Председателят на районната колегия на лекарския съюз д-р Васил Славов заяви:

Трябва да имаме една субсидия или да го наречем помощ от държавата, плюс вече тези пътеки. Защото какво се получава - увеличават се разходите, а пътеките си стоят едни и същи, и реално нашите служители един вид те плащат, за да работят в тази болница, което е недопустимо.

Всяка следваща промяна в нормативната уредба с годините не решава проблемите, а трупа нови, смята директорът на болницата д-р Даниела Костадинова:

Изисквания, изисквания, изисквания, а в същото време финансовият ни ресурс намалява и естествено ние за да изпълним тези изисквания, за да отговорим, ние вземаме от нашите заплати. А как да покрием тези изисквания, когато имаме бюджет? Сега от 1 юни пак в болниците ще се въведе пръстовият отпечатък. Ние сме 25 отделения в 15 сгради. Аз колко такива четци трябва да купя? Идеите са добри, но тяхната реализация на практика не се получава добра.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе