Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жълт код за дъжд в 10 области

Жълт код за дъжд в 10 области

Жълт код за дъжд е обявен в 10 области у нас - София област, Плевен, Ловеч, Велико Търново Търново, Русе, Габрово, Разград, Търговище, Шумен и Силистра.

Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Преди обяд в отделни райони в Западна България, а около и след обяд на много места и на изток ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи почти без валеж, ще е умерен от североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, малко по-високи в Горнотракийската низина, в София - около 26°. През нощта валежи и гръмотевична дейност ще има главно в Централна Северна и Североизточна България и на места там се очакват значителни количества.

Над планините ще са развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни, а след обяд на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него температурите ще са понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. По-късно след обяд облачността ще се увеличи, във вечерните часове и през нощта на места ще превали и прегърми. 

По публикацията работи: Георги Николов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе