Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно и снежно е времето в съботния ден на 24.03

Облачно и снежно е времето в съботния ден на 24.03

Атмосферното налягане във Варна тази сутрин е 1003 хПа и е по-ниско от нормалното за месеца, но през деня ще се повишава. Относителната влажност на въздуха е 96%. Освен във Варна, в 5 часа тази сутрин, градус под нулата бе измерен още в Карнобат, на нос Емине и нос Калиакра. В Бургас, Ахтопол и Шабла термометрите сочеха нулата, а най-студено бе в Разград - /-4/ градуса. С градус по-висока бе температурата в Шумен, Добрич и Силистра. В Русе температурата е /-2/ градуса, а снежната покривка достигна 31 см. В Шумен, Силистра и Разград също има натрупан сняг, макар и по-малко от 8 до 17 сантиметра. Слаб сняг превалява тази сутрин в Ахтопол и на нос Емине. 

До края на деня ще е облачно. Възможни са слаби превалявания от дъжд и сняг, които до вечерта почти навсякъде ще спрат. Възможни са поледици!

Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще отслабне. Вълнение на морето 3 бала, постепенно ще отслабва до 2. Температура на морската вода 4-6 градуса.

Максималните температури на въздуха ще са между 0 и 5 градуса. За Варна очакваната максимална температура е около 4 градуса.

Във Варна най-високата температура на днешния ден досега /25.5°/ е измерена през 1947 година, а най-ниската / минус 4.4°/ през2003 година.

Изгревът на Слънцето във Варна ще настъпи в 6 часа и 5 минути, а залезът в 18 часа и 25 минути. Светлата част на деня ще продължи 12 часа и 19 минути.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе