Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно, със снеговалеж

Облачно, със снеговалеж

Времето над Шумен е облачно, вали сняг. Валежът до момента е 4 литра на квадратен метър. Снежната покривка е 10 см. Температурата на въздуха е минус 3 градуса. Духа слаб северозападен вятър. Атмосферното налягане е 999 хектопаскала и слабо ще се повишава, а относителната влажност на въздуха е 91%. В Русе вали сняг, температурата на въздуха е минус 2 градуса, валежът до момента там е 5 литра/1кв.м. Снежната покривка е 11 см. В Силистра термометрите отчитат минус 2 градуса, валежът е 1 л/кв.м, снежната покривка е 5 см. Температурата в Разград е минус 4 градуса, валежът е 5 л/1кв.м, снежната покривка е 10 см. Температурата в Търговище е минус 4 градуса.

Днес времето ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг, които на повечето места до обяд ще спрат. Ще духа умерен, до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между минус 4 и плюс 1 градус. За Шумен очакваната максимална температура е около минус 2 градуса.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът във вътрешността на региона ще отслабне. Минималните температури ще се понижат до интервала минус 9 – минус 4 градуса, а по Крайбрежието – от минус 4 до плюс 1.

През деня в четвъртък във вътрешността на Североизточна България ще  е предимно слънчево и студено, а по Крайбрежието ще има променлива облачност. Вятърът ще стихне. Максималните температури ще са около 0 градуса.

В петък сутринта ще е студено, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 4 градуса.

В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и температурите ще се повишават, като максималните ще достигнат интервала от 4 до 9 градуса над нулата.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе