Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно с максимални температури до около 1 градус

Облачно с максимални температури до около 1 градус

Минус 7 градуса е температурата във Варна в 5 часа по данни на Националния метеорологичен институт- филиал Варна, които измерват градусите на брега на морето. В по-високите части на Варна термометърът отчете минус 10. И ако ни  се струва студено, през 1933 година минус 16 градуса е била максималната температура . Рекордът за най-топло време във Варна на 27 януари е от 1936 година – 20 градуса.

В момента атмосферното налягане е 1033 хектопаскала – това е много по-високо от нормата за месеца, слабо ще се понижава.  Относителната влажност на въздуха 69 % 

Слънцето за Варна изгрява в 7 часа и 28 минути. Залезът е в 17 часа и 15 минути.  Продължителност на деня – 9 часа и 47 минути.

Минус 13 в Добрич в 5 часа  и там са най-ниските температури тази сутрин в Източна България. Минус 11 – Силистра, минус 10 – Русе, минус 9 – Шабла и Разград, минус 8- Калиакра и минус 7 градуса на Емине. Минус 5 градуса са регистрирани  в Бургас и Ахтопол тази сутрин.

Променлива, по-често значителна облачност прогнозира за последния работен ден от седмицата дежурният синоптик Венета Тодорова. На места видимостта ще е намалена и от мъгла. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 2-3 градуса.

Максимални температури от минус 5 до нула градуса, за Варна около минус 1. 

В петък облачността ще е предимно значителна на места с мъгли. Вятър слаб до умерен от северозапад. Минимални температури във вътрешността от минус 16 до минус 11 градуса по Черноморието от минус 10 до минус 5. Максимални температури между минус 6 и минус 1 градуса по южното крайбрежие до един.

През периода събота – вторник ще има значителна предимно ниска слоеста облачност и на места мъгли, прогнозира дежурният  синоптик  Искрен  Куюмджиев.  Вятърът ще е слаб и ще се ориентира от източна четвърт. Температурите бавно ще се повишават и преобладаващите минимални ще достигнат интервала от минус 8 до минус 3 градуса по крайбрежието до 1, а максималните между минус 1 и 4.

В сряда облачността ще се разкъса и намалее на места до незначителна. Вятър слаб до умерен от източна четвърт.  Температурите почти без промяна.

В четвъртък ще има променлива облачност на места до слънчево. Вятърът ще се ориентира от южна четвърт и максималните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

    Вълнението на морето в петък ще отслабне до 1-2 бала, но в понеделник отново ще стане 2-3. Температура на морската вода през периода 2-4 градуса.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе