Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно и дъждовно ще е на 21 ноември

Облачно и дъждовно ще е на 21 ноември

 В областите Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна е в сила жълта степен на опасност за валежи от дъжд. Очакват се значителни количества – между 20 и 30 л/кв. м. В Русе е обявен жълт код за валежи от дъжд, сняг и поледици.

Средиземноморски циклон ще преминава днес южно от страната. Времето остава облачно, с валежи от дъжд. В Североизточна България се очаква късно след обяд дъждът да се примесва и със сняг. Ще има места и със значителни количества. Вятърът от изток – североизток ще се усили и след обяд ще има пориви до 14-17 м/сек. Максималните температури ще са най-често между 2 и 7 градуса, за Шумен – около 6.

Времето ще бъде изключително динамично до края на седмицата и в началото на следващата. Валежите ще продължат и утре, като в Лудогорието се очаква и сняг. Утре след обяд валежите ще започнат да спират от север на юг, но ще стане по-студено, с температури от 0 до 5 градуса.

В петък сутринта ще бъде ясно, а температурите ще са до минус 6 – 7 градуса. През деня ще има много слънчеви часове, но температурите трудно ще надхвърлят 5 градуса.

През почивните дни с вятър от юг – югоизток ще нахлуе топъл въздух. Ще има променлива облачност.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе