Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Обир под носа на правосъдието в Париж

Обир под носа на правосъдието в Париж

Париж. Двама въоръжени мъже обраха в събота сутринта луксозния бутик "Колет", намиращ се близо до площад "Вандом" и министерството на правосъдието в Париж. Крадците са задигнали стоки на стойност 600 000 евро, съобщи източник, близък до разследването, цитиран от АФП.

Двамата мъже били с качулки. Единият от тях бил въоръжен с ловджийска пушка, а другият - с брадва. В 11 часа българско време те нахлули в магазина и задържали седемте души, намиращи се в бутика. Взели плячката и избягали със скутер, уточни същият източник. Според първоначални изчисления злосторниците са задигнали скъпи часовници. Служителите в магазина са се разминали само с уплах, но без наранявания.

Според журналист от АФП по фасадата на магазина няма следи от насилие. Бутикът продава аксесоари и дрехи и е известен със своите уникати и продукти от лимитирани серии. Около 15 полицаи са били разположени около магазина, а целият район наоколо е бил отцепен.

През последните месеци кварталът, намиращ се в центъра на френската столица, става неведнъж сцена на големи обири. В началото на седмицата бе обрана бижутерия. А два дни преди това същата участ сполетя друг магазин за бижута. През октомври миналата година пък бижутерията "Вашрон Константен" на женевската "Ричмънт" също беше обрана.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе