Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Няма затворени пътища в Североизточна България

Няма затворени пътища в Североизточна България

С десетсантиметров сняг се събудиха тази сутрин в Русе, където синоптиците измериха /-9/ градуса, а вятърът достига скорост от 14 до 20 метра в секунда. Движението на автомобили над 12 тона от Русе към Варна, Разград, Шумен и Силистра е ограничено заради силния снеговалеж и намалената видимост.

8 са сантиметрите снежна покривка в Силистра, а /-8/ градуса е температурата на въздуха там. Най-студено тази сутрин е в Разград, където термометрите показват 11 градуса под нулата. В съчетание със силния вятър усещането е за още няколко градуса по-ниско по скалата. Най-силен в утрото на 26 февруари е вятърът в Бургас, където достига скорост до 24 метра в секунда, но за това пък там почти няма сняг.  Във Варна и на нос Калиакра температурата е /-5/ градуса. В района на Шабла /-1/, а при нос Емине /-2/. Най-висока температурата в 5 часа бе в Ахтопол – 3 градуса над нулата отчетоха метеоролозите там. В Шумен и Добрич температурата е /-9/ градуса.

25 почистващи машини работиха през нощта в района на Добрич. Пътищата са проходими при зимни условия, а на много места има образувани навявания. Към момента няма затворени за движение пътища в региона. На много места пътищата са заледени.

Във Варна атмосферно налягане е 1017 hPa и е по-ниско от средното за месеца, а до края на деня ще се понижава. Относителна влажност е 73 %


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе