Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

К. Нейкова: Няма сигнали за забавено влизане в сайта на ЦИК

К. Нейкова: Няма сигнали за забавено влизане в сайта на ЦИК

Балотажът на местните избори добави 11 кмета на ГЕРБ на областни градове. Реформаторският блок е с двама - в Плевен и Добрич-град. Досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов остава на поста си.

ГЕРБ спечели в Перник, Ловеч, Видин, Враца, Разград, Търговище, Хасково, Сливен, Силистра, Шумен и в Пловдив, където Иван Тотев води с 50,73 процента от гласовете. Издигнатите кандидати на Реформаторския блок в Плевен и Добрич град изместиха конкурентите си. БСП - кандидатите изгубиха балотажа в областните градове. ДПС също губи  влияние на места.

По-малко бяха и жалбите и сигналите. Този път нямаше напрежение около предаването на протоколите. Този процес продължава и в момента в ЦИК, като искам да уточня, че при нас повече от 95 ОИК вече са предали протоколите от своите райони, от 265 общо. Първоначално много ОИК бяха заявили, че във вторник ще предадат своите протоколи, но една част от тях пристигнаха по-рано, така че очакваме до края на утрешния ден този процес да приключи, каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

В около 15 населени места обаче се очаква да има нови избори заради това, че кандидатите са получили равен брой гласове.

В ЦИК получихме предложението от две населени места, кметство Хвостяне и Ново Железаре, че е необходимо да бъдат насрочени нови избори, но принципът е един за всички населени места, в които ще се стигне до тази ситуация, а именно, че ЦИК, в 14-дневен срок от обявяване на решението на ОИК, трябва да направи предложение на президента да издаде указ за насрочване на нови избори и той от своя страна, в 14-дневен срок от предложението на ЦИК, трябва да издаде указ, обясни Нейкова.

Тя отрече да има сигнали за затруднения при ползването на сайта на ЦИК:

Няма такива сигнали. Аз лично не съм имала възможност от тази сутрин да наблюдавам какво се случва с интернет страницата на ЦИК, заради това, че съм ангажирана и с приемане на протоколите от ОИК, но информацията, която имахме от вчерашния ден, нямаме нова информация във връзка със забавено влизане в сайта на ЦИК.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе