Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Лиляна Павлова: Пътищата не са готови за зимата, няма и бюджет за подготовката им за зимно поддържане

Лиляна Павлова: Пътищата не са готови за зимата, няма и бюджет за подготовката им за зимно поддържане

Пътищата не са готови за зимата, няма и пари за тях. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова но обеща, че следващата седмица институциите, които отговарят за поддържането на пътната мрежа, започват интензивна подготовка. Нов мобилизационен център ще координира работата на снегопочистващите фирми в различните области.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова призна, че готовността за зимата не е на ниво.

Ситуацията към момента, че пътищата изцяло не са готови за зимата и за зимно поддържане, не е наличен бюджет нито за подготовка на пътищата за зимно поддържане, не е наличен бюджет за осигуряване на превантивните текущи дейности по зимно поддържане. Въпреки това сме създали необходимата организация и мобилизация и от 17-и ноември обявяваме началото на пълната 24-часова готовност за осигуряване на зимно почистване при необходимост, при снеговалеж и при зимни условия.

Липсват договори по места с поддържащи фирми, други изтичат скоро, процедури по нови са в ход, но текат обжалвания. Най-критично е положението в Габрово. Най-тежко се очаква да бъде поддържането на пътищата в областите Перник, София, Плевен и Стара Загора. Сред отличниците се очаква да бъдат Разград, Силистра, Благоевград, Кърджали.

Затворени целогодишно с насипана земна маса ще бъдат проходите Етрополе-Златица и Върбишкия, а само за зимата - Троян-Кърнаре и Дюлинския.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе