Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

С. Станчев: Няма община, която да подкрепя спирането на влакове

С. Станчев: Няма община, която да подкрепя спирането на влакове

„С всички законови средства ще защитим максимално интереса на жителите на област Русе“, заяви за Радио Шумен заместник областният управител на Русенска област Станимир Станчев по повод плановете за спиране на влакове по направлението Русе-Варна от 1 февруари. „Русенци са много чувствителни на тази тема, тъй като първата жп линия в страната е Русе-Варна, оттук е тръгнал първият влак, а градът винаги е бил транспортен център”, каза Станчев. Вече са проведени срещи със синдикалисти и жп работници, които също не са съгласни с промените. Изпратени са писма до общините в областта, с които се иска тяхното становище по проблема.
„Към този момент няма община, която да е подкрепила спирането на влаковете. Знаете, че този транспорт е най-евтин, пътуват доста ученици, студенти и работници. Ще изпратим официално писмо с обобщени предложения от всички общини до Министерството на транспорта и „БДЖ - Пътнически превози“ - да се търси някакво балансирано решение. Ако бъдат спрени някои влакове, ще се борим за алтернативни транспорти, за да не се къса транспортната връзка между населени места“, обясни Станчев.
„Депутати от региона също подкрепят позицията за запазване на влаковете“, допълни заместник областният управител на Русенска област Станимир Станчев. Вероятно ще се свика и комисията по транспорт, която да даде своето становище.
Радио Шумен припомня, че в Силистра областната комисия по транспорт вече излезе със становище, че влаковете по направлението Русе-Варна и Русе-Самуил са значими за транспортното обслужване на населението на Силистренска област и членовете са против отпадането им от графика за движение.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе