Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ново име изскочи за Държавен секретар при Байдън

Ново име изскочи за Държавен секретар при Байдън

 

Държавният департамент на САЩ при президента Джо Байдън може да бъде оглавен от Уилям Бърнс, който е бил посланик в Русия в периода 2005-2008 г., съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС. Бърнс е президент на Фонда "Карнеги" за световен мир, бивш заместник-държавен секретар. Освен него, за поста спрягат още бившия помощник по национална сигурност Сюзън Райс и сенатора Крис Кунс, който е един от най-приближените на Байдън.

Преди два дни Politico включи в надпреварата и Хайди Хайткамп, която е бивша американска сенаторка от Северна Дакота, но добави, че името ѝ се спряга и за министър на земеделието

Според "Ню Йорк таймс", за поста шеф на ЦРУ се готви друг бивш помощник по националната сигурност - Том Донилън, както и бившият заместник-шеф на специалните служби Аврил Хейнс, а също така и ветеранът в разузнаването Майкъл Морел.

Две жени са кандидатите за поста шеф на Пентагона, твърди изданието.  Едната е известната сенаторка Тами Дъкуърт, която е 52-годишна ветеранка, загубила краката си през войната в Ирак, а в последните години роди две дъщери. Другият кандидат е бившият заместник министър на отбраната – Мишел Флурной, бивша заместник-министър на отбраната по политическите въпроси през мандата на Обама.

Според Politico, за министър на финансите се спряга Лейл Брейнард, която е член на управителния съвет на Федералния резерв, била е и помощник финансов министър при Барак Обама.

Вероятен бъдещ министър на правосъдието е Дъг Джоунс, сенатор демократ от Алабама.

Има вероятност Алехандро Майоркас да бъде първият министър на вътрешната сигурност от латиноамерикански произход.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе