Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Псевдо новина за визита на Ердоган плъзна в нета

Псевдо новина за визита на Ердоган плъзна в нета

Руските електронни медии обърнаха своето внимание върху псевдо новината, която плъзна в нета по-рано, че на посещение в България се очаквало да дойде турският президент Р. Т. Ердоган, с когото страната ни щяла да отбележи националния си празник, предаде БНР.

Московското издание "Комсомолская правда" пише, че България е предпочела да празнува освобождението си от османското иго с потомък на поробителите, но не е пожела да покани освободителите.

В следобедния си блок и руското радио "Говорит Москва" също отдели внимание на тази новина.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков обясни, че в Кремъл не е получавана покана от името на България до президента Владимир Путин по случай Деня на освобождението – 3 март. "Разбира се, искаме нашите български партньори да са наистина свободни от всякакво робство и да бъдат самостоятелни в своите действия и решения, така че по никакъв начин да не вредят на интересите на страната си", коментира Песков.

В същото време пред паметника на Плевен в центъра на Москва беше отбелязана с панихида и молебен 138 годишнина от освобождението на България от османско робство. За БНР и председателя на Думата Сергей Наришкин коментира, че войната от 1877-78 година изиграва огромно значение за освобождението на България от османско иго и повлиява за развитието и на останалите балкански държави.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе