Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Убиецът от Нови Искър се е самоубил /РАЗКАЗЪТ НА МВР, ОБНОВЕНА/

Убиецът от Нови Искър се е самоубил /РАЗКАЗЪТ НА МВР, ОБНОВЕНА/

Росен Ангелов, обвинен за касапницата в Нови Искър, се е самоубил, според вътрешен източник от МВР. Тялото му е намерено около Луково.

Тялото му намерено на 500 метра от вилата, която е обитавал преди убийствата.

Районът бе заварден от полицаи и военни и се претърсваше в широк периметър. Тялото е било открито в друга вила в района. Изстрелът е бил в главата, в момента се чака съдебен лекар, който да пристигне на мястото. Оръжието е било със заглушител.

Предсмъртно писмо не е оставено.

За момента не можем да кажем кога точно е настъпила смъртта на Росен Ангелов. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов на брифинг по-късно.

"Целта на операцията беше първо да гарантираме сигурността на гражданите, да бъде притиснат и да няма възможност да се придвижва свободно и междувременно да извършваме претърсване дом по дом. За провеждането на тази операция бяха включени сили на МВР и та Българската армия. Методичното претърсване продължава вече трети ден. Около 14.00 часа в една от стаите на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице и държи в ръката си пистолет. Огледът тепърва започва, има огнестрелна рана в областта на слепоочието. Не можем да кажем кого точно е настъпила смъртта. По описание и по дрехите можем да твърдим, че това е лицето, което издирваме, но експертизите ще го докажат", допълни още гл. комисар Младен Маринов.

"Планирахме широкомащабна операция, защото имаше данни, че в този район е живял убиеца на шестимата души, целта беше да бъде го притиснем, да обезопасим района, да претърсим дом по дом. Става въпрос за горски район. За провеждането на тази операция бяха включени сили на МВР, полиция, българска армия. Районът бе разпределен на квадранти, за да не се изпусне къща. Около 14 часа днес, е намерено тялото, което по възраст и описание на дрехите отговаря на издирваното лице Росен Ангелов, държи в ръката си пистолет, продължи Маринов. - Относно това на кога е вилата, има ли следи, че там е живял и се е укривал през последните ден – два Росен Ангелков, не мога да кажа повече факти, тъй като първата ни цел е да запазим местопроизшествието, за да бъде извършен качествен оглед".

На въпрос, ако категорично се докаже, че намереният труп е на Росен Ангелов приключва ли разследването, гл. комисар Маринов отговори: „Напротив разследването продължава. В случая ще се образува отделно досъдебно производство, което ще се води в ОМВР-София. Разследването по шесторното убийство продължава. Когато се установи, че това е лицето Росен Ангелов и съпричастността му, както и на оръжието евентуално, което ще бъде изследвано, към убийството има процедура, по която те ще се приобщят към разследването на убийството".

Младен Маринов поясни, че в района е имало засечено движение с термокамерите. „Всичко беше проверено и изчистено, това бяха собственици на имоти", обясни той. На въпрос възможно ли е това, че термокамерите не са засекли в района Росен Ангелов да говори, че се е самоубил по-рано там, гл. комисар Маринов уточни: „Можем само да гадаем по косвени белези. Най-точна ще бъде съдебно-медицинската експертиза, която може да даде някакво датиране на смъртта".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе