Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нова жертва на електронните цигари в САЩ

Нова жертва на електронните цигари в САЩ

В 46 щата са докладвани 805 случая на хоспитализирани млади хора

Здравните експерти предупреждават хората незабавно да прекратят употребата на електронни цигари, след като мистериозна болест взе 13-ата си жертва в САЩ и втора за щата Орегон, съобщи в. „Индипендънт”.

И в двата случая пушачите са използвали за пушене смеси, съдържащи тетрахидроканабинол (THC) – психоактивното вещество в канабиса, което е отговорно за неговото действие и пристрастяването. Здравната администрация в Орегон смята, че течностите за пушене с THC са закупени от легални магазини в американския щат. Орегон е първият щат, който декриминализира употребата на канабис още през далечната 1973 г.

Здравните власти се обърнаха към потребители на е-цигарите с настояване да прекратят този начин на пушене и дори поискаха губернатора Кейт Браун незабавно да издаде временна забрана за всички продукти за вайпинг, докато медицинските органи не разберат по-добре причината за смъртоносните заболявания.

Само за седмица броят на починалите в САЩ от неизвестно все още заболяване, което гарантирано се свързва с употреба на електронни цигари, се удвои. На територията на 46 щата са докладвани 805 случая на хоспитализирани предимно млади хора с влошаващи се симптоми, включително задух, кашлица и болки в гърдите.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе