Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Нова цена на водата във Варна от днес

Нова цена на водата във Варна от днес

От днес влиза в сила новата цена на водата във Варна. Припомням, че на свое заседание на 15 декември минала година Комисията за енергийно и водно регулиране реши водата във Варна да поскъпне от 2.93 лева на 3 лева за кубик.

Повишена бе цената за потребителите и в София, Смолян, Пловдив, Силистра, Кърджали, Русе, Перник, Монтана, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол и Враца. Най-голямото увеличение е в Ямбол – около 20 процента.

Новите цени на водата станаха повод за протести, а омбудсманът Мая Манолова заяви, че увеличението е незаконно. Прокуратурата се самосезира и започна проверка за законността на решението на КЕВР.

Чуйте как управителят на „Водоснабдяване и канализация - Варна“ Валентин Вълканов обясни причините за поскъпването на водата:







Ето как Мая Манолова коментира новите цени на водата:






Председателят на КЕВР Иван Иванов подчерта, че комисията само утвърждава вече приетите цени на водата, залегнали в бизнес плановете на В и К - дружествата. Тези бизнес планове са утвърдени от общинските съвети, кметовете и областните управителите, каза Иванов.





Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе