Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нова трагедия с мигранти в Гърция

Нова трагедия с мигранти в Гърция

Поредна трагедия с мигранти се разигра в Гърция след като лодка потъна в Йонийско море. Засега са открити телата на 12 души, съобщава БНР.

Междувременно заради мигрантската криза жителите на Егейските острови започват продължителни протести.

В близост до остров Корфу потъна лодка с мигранти. Тече спасителна операция. Издирват се хора в неизвестност. В лодката са пътували около 50 души. Засега властите не са установили точната бройка на пътниците. Спасени са 21 човека, като сред тях има и малки деца.

Засегнатите от постоянния приток на мигранти жители на островите в Егейско море,започват продължителни протести с искане мигрантите, настанени на островите, да се изселят. С разрешение на местната власт са планирани блокирания на пристанища и летища.
"Ще затворим поне за два дни всичко на остров Лесбос и ще направим жива верига на пристанищата", заканват се местните жители.

Областният управител на Северните егейски острови Костас Мудзурис заяви пред медиите, че рязко е увеличена престъпността от страна на мигрантите и ще протестират дори в Атина. Свалят доверието си от правителството, което вече седем месеца е на власт и според недоволните "само обещава да изнесе хилядите мигранти". Те не одобряват и плана за създаване на лагери от затворен тип за чужденците без право на бежански статут.

В същото време има силно напрежение в районите, където се прехвърлят мигранти от островите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе