Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нова компания на Насдак

Нова компания на Насдак

Компанията "Бийонд мийт" (Beyond Meat) е първата за производство на месо на растителна основа, която ще направи борсовия си дебют на Насдак (Nasdaq), предаде Асошиейтед прес.
Компанията, която се счита за част от прехода към бъдещето, в което "месо" може да означава "хиперреални растителни заместители", имитира животински продукти - например пилешко без пилешко.
"Бийонд мийт" изчислява, че производството й е 55 пъти по-ефикасно от това на фермите за телешко, когато се изчислява експлоатацията на земя, и 18 пъти по-ефикасно от отглеждането на домашни птици. Реалистичната текстура на продукта е резултат от над десетгодишни разработки в университета в Мисури. Новаторите от "Бийонд мийт" откриват начин да смесят соя и грахови протеини, така че да наподобяват мускулни влакна. Комбинация от загряване, охлаждане и налягане разчупва молекулярните връзки на протеините и след това те биват събирани отново. При този процес соята е главно действащо лице. Проблемът обаче е, че изолирането на соевия протеин често се извършва с химическо съединение, наречено хексан, чиито емисии са главният елемент на смога. Освен това хексанът е канцерогенен и невротоксичен, не се регулира от щатските власти и не е ясно как остатъците от него могат да влияят на консуматорите.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе