Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Половин тон нелегален алкохол иззеха митничари във Варна

Половин тон нелегален алкохол иззеха митничари във Варна

461,1 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна група от жилищен имот в Аксаково, Варненско, съобщават от Агенция „Митници".


При проверката в частния имот на 10.07.2018 г., митническите служители откриват в апартамент и в гаражно помещение на приземния етаж в сградата 5 пластмасови бидона с различна вместимост от 60 до 220 литра, съдържащи общо 461,1 литра жълта течност с мирис на етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че течността в бидоните е с различно алкохолно съдържание- съответно 44, 46, 50 и 52% vol.


За алкохола не са представени никакви документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).


Взети са проби за лабораторен анализ на задържания продукт. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Това е втори случай на иззет нелегален алкохол от частен имот в Аксаково при засилените проверки на Агенция „Митници" срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. На 4 юли 2018 г, в гараж в града бяха открити от митническа мобилна група 1467 литра нелегален етилов алкохол с алкохолно съдържание от 32 до 97% vol.


Засиленият митнически контрол и проверки ще продължат през целия туристически сезон.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе