Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Заради Навални! Искат нови санкции срещу Русия

Заради Навални! Искат нови санкции срещу Русия

Арестът на Навални стана повод Европа да поиска затягане на санкциите срещу Русия. Председателят на външната комисия на Европейския парламент Дейвид МакАлистър и докладчикът за Русия в Европарламента Адрюс Кубилюс настояха ЕС да засили санкциите срещу руски официални лица и да разшири техния мащаб, като напомниха, че от декември общността разполага с инструмента за глобален санкционен режим за човешките права и не трябва да се колебае да го използва, когато е необходимо, предаде БНР.

В същото време арестът на Навални влиза в Европарламента. Извънредни дебати по повод задържането на руския опозиционен лидер ще  проведат евродепутатите като се очаква накрая те да приемат и резолюция.

Точката бе приета като извънредна в дневния ред на пленарната сесия, след като Навални бе арестуван при завръщането си в Москва в неделя вечер.

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли осъдиха задържането на руския опозиционен лидер и призоваха за незабавното му освобождаване. Сасоли  заяви, че евродепутатите са готови да го поканят в Европарламента и определи ареста му като "обида за международната общност и за Европа, която е помогнала да бъде спасен живота му".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе