Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Учредиха национална гражданска инициатива "Системата ни убива всички"

Учредиха национална гражданска инициатива

Национална гражданска инициатива „Системата ни убива всички“ учредиха родителите на деца с увреждания, с основна цел извършване на цялостна реформа в провежданите политики за хората с увреждания в България, чрез основни законодателни промени. 

С подпис всеки желаещ може да подкрепи искането за ратифициране на Факултативния протокол към Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН и промяна на модела на оценка на увреждането като база за предоставяне на подкрепа. Това каза за Радио Стара Загора Антония Петкова – една от старозагорските майки на дете с увреждане, която е сред учредителите на гражданската инициатива.

С инициативата се настоява за въвеждане на индивидуална оценка на потребностите и промяна в Наредбата за медицинската експертиза в България, в която ясно да се разграничи експертната оценка за вид и степен на увреждане от оценката за работоспособност на хората с увреждания.

Инициативата е подкрепена от общностите на палатковите лагери в Стара Загора, Варна, Враца, Бургас, Силистра, Сливен, Русе, Добрич, Пловдив, София и подкрепящи българи, живеещи в чужбина.

Майките на деца с увреждания призовават всички, които ги подкрепят в тази борба, да го направят официално чрез бланката за подкрепа на Национална гражданска инициатива СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ (https://bit.ly/2rsXvKX)

Подписаните бланки в оригинал могат да се изпращат на следните адреси:

Пощенска станция Панчарево 1137 Аделина Банакиева

София, офис на Еконт Красна поляна, Валентина Ташкова 088 222 4525

Подписи ще се събират до десет дни, след което ще бъдат предоставени на народните представители.

Вчера майките на деца с увреждания получиха приза „Човек на годината“ за 2018г.




Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе