Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

63 населени места в Шуменско все още са без ток

63 населени места в Шуменско все още са без ток

63 населени места на територията на област Шумен са без електричество, по данни на дежурните в общините към 18ч. Екипи на електроразпределителното дружество продължават работата си по отстраняване на всички аварии. Без ток са 11 населени места в община Шумен, 7 във Велики Преслав, в община Хитрино селата без електричество са 10, в община Смядово - 9, в община Каспичан - 6 и в община Никола Козлево - 5. Захранване няма в цялата община Върбица, включително в общинския център. В останалите общини - Венец, Каолиново и Нови пазар, няма проблеми с електрозахранването. По информация на общините няма населени места без вода, основните пътища са проходими и селата са снабдени със стоки от първа необходимост, информират от Областната администрация. По данни на Регионалния инспекторат по образование към този момент утрешният 18 януари е обявен за неучебен ден в общините Шумен и Велики Преслав, както и в някои училища на община Нови пазар. 

В Силистренска област затворени са пътищата от Силистра за Русе и за Добрич, съобщиха от Областното пътно управление. Вятърът е силен и има нявявания. На практика третокласните пътища са непроходими. В община Кайнарджа има ток и вода, но обстановката остава тежка. Близо 20 души, сред които и деца, трябва да бъдат подслонени тази нощ в двата центъра за стари хора в Кайнарджа и Средище и на други места в общината, тъй като са закъсали с автомобили по пътищата. В тази група има и служители на „Гранична полиция”. В община Тутракан няма ток в квартал на село Нова Черна и в селата Шуменци, Варненци и Белица. Няма ток в общините Ситово и Алфатар, както и в 15 селища от община Дулово. В община Главиница е възстановено електроснабдяването, с изключение на село Черногор. До това село и до Долно Ряхово няма пътища. Ток няма и в част от община Силистра. От „Енерго про” съобщиха, че е поискано съдействие от кмета на общината за съвместин действия за разчистване на пътищата към местата на авариите. Справка от жп гарата показва, че пътническият влак от Силистра за Сауил пътува. Няма да пътува бързият влак за София заради повреден локомотив. От утре се преустановяват учебните занятия за различен период от време във всички общини на Силистренска област – за по три дни в общините Силистра, Дулово, Ситово и Тутракан, за по един ден – в общините Кайнарджа и Алфатар, а за два дни - в община Главиница.

В Русе основните улици са проходими при зимни условия. Работата по почистване на платната продължава денонощно. Допълнително са привлечени девет тежки машини, като се очаква утре в почистването да бъдат включени още пет. Ток няма в Червена вода, части от Мартен, Сандрово и единични къщи от Долно Абланово и Просена. В Русе проблем с тока има само в кварталите "Средна кула" и "Сарая". Продължава работата на "Енерго про" по отстраняване на авариите. Без вода е единствено Бъзън. Създадена е организация и се реагира на всеки случай на необходимост от медицинска помощ от граждани. Основните пътни платна в Русе са проходими при зимни условия. Към настоящия момент утре неучебен ден е обявен в малките населени места на община Русе и в квартал „Образцов чифлик“. Директорите на училища в общинския център следва да създадат необходимата организация на учебните заведения на нормално и безопасно придвижване на учениците.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе