Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Много населени места останаха без ток заради студа

Много населени места останаха без ток заради студаСериозна е ситуацията с прекъсване на тока в област Варна. Областният управител Стоян Пасев съобщи, че без ток са общините Девня и Суворово, а в Дългопол всички 12 населени места са без ток, само централната община има ток.

В Добричка област, община Крушари е без ток и без вода, голяма част от градовете Добрич и Тервел също са без ток, делата Сливенци и Черна са без ток и вода. От Областния съвет за сигурност съобщиха, че вероятно и други общини в областта са без ток и вода, но информация от тях все още не е получена.

Селата Царев брод, Макак, Мътница и Велино са без електричество в момента, съобщи Красимир Косев от община Шумен. Общо 68 населени места в Шуменско са без ток, уточни за „Хоризонт“ областният управител на Шумен Донка Иванова.:

Седем екипа пътуват към местата, има готовност още 30 да се включат. Това не са големи аварии. Всички общини от област Шумен, с изключение на община Смядово, имат населени места без ток.

Населени места без ток има и в област Силистра. Без електричество е и сградата на Областното пътно управление, от където се координират действията на почистващата техника.

15 села в Габровско и квартали останаха без ток, заради аварии по мрежата, причинени от обилния снеговалеж.

25 села в Ловешка област са без ток. Аварии има и в 7 от общинските центрове.

Най-големи проблеми с електропреносната мрежа дружеството EVN е срещнало в област Благоевград, но всички са отстранени и електрозахранването е възстановено във всички населени места. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ директорът на „Експлоатация и поддръжка“ в ЧЕЗ Васил Василев:

Все още няма захранване на територията на община Бобошево. Работят екипите, изпратени са и допълнителни. Надявам се в рамките на около 2-3 часа да бъде възстановено захранването на всички населени места от община Бобошево. Все още има населени места без захранване на териториите на област Перник и област Кюстендил, но те  не са много на брой. И там имаме достатъчно екипи, за да възстановим захранването в рамките на няколко часа. За територията на гр. София нямаме абсолютно никакви проблеми. Тежките атмосферни  условия се изместват на северозапад и вече имаме населени места на териториите на област Враца, област Монтана и област Плевен без електрозахранване.

В общините, които са без електрозахранване сме вдигнали всички екипи. Сега ще пренасочим и допълнителни екипи от съседни населени места, в които нямаме проблеми.

Към настоящия момент, нямаме проблеми от претоварване на мрежата. Всички проблеми са следствие на тежките метеорологични условия.

Слушатели на БНР от Дупнишко съобщиха за спиране на електроподаването през нощта, в с.Дяково били без ток няколко часа, но след това е възстановено. Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви в предаването "Преди всички", че към 7:30 сутрината само две малки населени места в областта имат проблеми с електрозахранването - Лисец и Дъждевица. Пътищата се обработват с ефикасни препарати, гарантира той.

На територията, обслужвана от EVN ситуацията остава усложнена, със снегонавявания и тежък сняг в някои части. Проблем с електроснабдяването има предимно в малките села и в Родопите.  Това каза  Крум Косев от EVN- България за предаването „Преди всички“:

Няма големи населени места, които да са засегнати от аварии с електрозахранването. По-голяма част от изключванията са в малки села в планинските части. Предприели сме организационна дейност относно отстраняване на авариите и максимално бързо възстановяване на електрозахранването по региони.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов отчете, че две малки населени места в областта имат проблеми с електрозахранването - Лисец и Дъждевица.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе