Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

2 тона наркотици са заловени у нас през тази година

2 тона наркотици са заловени у нас през тази година

Два тона наркотици са заловени у нас от началото на годината. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи още, че е предотвратен трафик на 35 килограма хероин за Западна Европа. 

За два случая на заловени наркотици в страната съобщи днес главният секретар на МВР. При първия, в микробус, който излиза от България през ГКПП-Силистра, са открити близо 35 килограма хероин. Микробусът е бил с разградска регистрация. По случая има задържани. Вторият случай е от Димитровград. Там при пожар на лек автомобил са открити близо 70 килограма кокаин. 

Светлозар Лазаров допълни:

От оперативно-издирвателните мероприятия, които сме провели, става ясно, че е предназначено за територията на страната и лицата, които са съпричастни по случая, са свързани с организираната престъпност. Това, което ми докладват - доста лица са съпричастни към организираната престъпност, извършват собствено проучване по случая.

Ръст на обмена на информация на МВР с Европол през последните месеци отчетоха от министерството. Главният секретар показа статистика, според която в първите три месеца на 2014 година има 8 процента повече обмен, в сравнение с 2013 г. и заловените контрабандни цигари са повече със 61 процента спрямо същия период на миналата година.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе