Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Напрежение - Меркел иска отговорност от Русия

Напрежение - Меркел иска отговорност от Русия

Германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да разследва вероятното отравяне на руския опозиционер Алексей Навални и да потърси отговорност от извършителите, предаде Ройтерс.

Германските лекари, които лекуват Навални в болницата "Шарите", по-рано днес заявиха, че той е бил отровен преди да изгуби съзнание в самолет в Русия миналата седмица.

"Извършителите трябва да бъдат разкрити и да понесат отговорност", каза Меркел в съвместно изявление с външния министър Хайко Маас.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални вероятно е отровен с невропаралитично вещество, обявиха от болницата в Берлин, в която от събота се намира блогърът. Навални все още е в кома.

Германските власти твърдят, че засега състоянието му е стабилно.

Веществото, открито в организма на Навални, засега не е известно. Клиничните изследвания показват, че то е от групата на инхибитори на холинестераза. Данните са потвърдени от различни лаборатории в Германия.

Като антидот Навални е започнал да приема атропин. Лекарите в берлинската болница обаче не могат да гарантират крайния резултат. Неизвестни остават трайните последици, особено за нервната система.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе