Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нападателят на Кокс крещял „Британия над всичко“

Нападателят на Кокс крещял „Британия над всичко“

Полицията смята, че стрелецът е привърженик на дясна радикална група

Мъжът, който простреля и наръга британската депутатка Джо Кокс е крещял „Британия над всичко", съобщаваGuardian, като се позовава на полицейски доклад и свидетели.

Греъм Хауърд, който живее на съседната на местопрестъплението улица „Бонд Стрийт" в Бирстал е потвърдил, че е чул извършителят да вика „Британия над всичко" по време на нападението и докато го арестуват.

Полицията вече работи по версията, че нападателят е привърженик на дясна политическа група и мотивите за нападението му са свързани с това, че Джо Кокс е агитирала за остването на Великобритания в ЕС.

Кокс е възпитаник на университета в Кеймбридж. Тя е избрана за депутат през миналата година от Лейбъристката партия. Нападнатата депутатка е работила в редица международни организации, включително Oxfam. Задълбочено се е занимавала с войната в Сирия.

Според информация на британските медии стрелецът се е опитал да се скрие в близко училище, но е бил светкавично арестуван. Кокс е откарана с хеликоптер в болницата в Лийдс. Лекарите оценяват състоянието й като критично.
Причините за нападението все още се уточняват. Стрелбата срещу британски депутат се случва точно в най-напрегнатата седмица на Острова. Само след броени дни на 23 юни във великобритания се провежда референдум по ключовия въпрос - за или против оставането на страната в ЕС.

Още по темата ТУК

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе