Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ученичка от Силистра спечели престижна награда за оригинална интерпретация на "Одата на радостта"

Ученичка от Силистра спечели престижна награда за оригинална интерпретация на

Деветокласничка от Силистра спечели престижна награда за оригинална интерпретация на химна "Ода на радостта". Свилена Георгиева участва в музикалния конкурс "Европа в хармония" заедно с талантливите деца от силистренската вокална група "До Ре Ми".

Организатор на конкурса е Европейският икономически и социален комитет. Основно изискване е, участниците да са аматьори и да представят собствена музикална и видеоверсия на европейския химн.

Интерпретацията на Свилена и "До Ре Ми" е с подчертано рок звучене. В конкурса участват 67  проекта, като 18 от тях са на български изпълнители. Свилена е най-малката от тримата финалисти. За престижното трето място, тя е получила награда от три хиляди евро. Половината смята да дари за благотворителност, а останалите да си подели с децата от вокалната група До Ре Ми.

Атмосферата беше много зареждаща. Прекрасни хора, интересни личности. Нашата идея беше, да популяризираме дейността на Европейския икономически и социален комитет и исках да представя България като достоен член на Европейския съюз, казва тя.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе