Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ало- изамници набират "мулета" чрез обяви за работа

Ало- изамници набират

Телефонни измамници набират "мулета", които да събират парите от набелязаните жертви, чрез обяви за работа.

Това става ясно от повдигнатото обвинение срещу 33-годишния старозагорец Д.Д.за съучастие в измама на 83-годишен старец.

Обвиняемият Д.Д. бил безработен и пуснал обява, че си търси работа. С него по телефона се свързал непознат мъж, който му предложил да събира оставени пари на посочени адреси срещу възнаграждение.

Така на 27 февруари т.г. след серия объркващи позвънявания - ту от измамниците, ту от мним полицай, възрастният мъж бил заблуден, че участва в полицейска операция по залавяне на „телефонни измамници" и следва да предостави за нуждите на полицията 2 620 лв. Дядото първо скрил парите в готварско фолио в камерата на хладилника си да не ги откриела "машинката на измамниците", а след това ги оставил пред вратата на жилището си за примамка.

В капана обаче попаднало въпросното "муле" Д.Д.като срещу него е било образувано досъдебно производство з съучасти в измач.


По делото са били разпитани свидетели, извършени са експертизи и иззети веществени доказателства. Обвиняемият Д.Д., който е с чисто съдебно минало, е изразил съжаление за стореното и направил пълни самопризнания.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе