Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Музеите в региона ще работят и в празничните дни

Музеите в региона ще работят и в празничните дни

Великденска работилница за писани яйца ще работи и днес в Регионалния исторически музей в Шумен. Отворени за посещение са постоянната експозиция и временните изложби „Габровска сметка”, „Островът на съкровищата”, „Ден след ден, месец след месец”. Работното време за музея от 10 ч. до 18 ч. Днес и утре ще работят къщите музеи „Панайот Волов”, „Добри Войников”, „Панчо Владигеров” и „Лайош Кошут”. Без промяна в работното време и без почивен ден ще бъдат резерватите „Плиска”, „Мадара” и „Шуменска крепост”. За останалите обекти почивен ден ще бъде единствено 16 април (неделя).

Експозицията на Археологическия музей във Велики Преслав е отворена без прекъсване от понеделник до неделя. По време на Великденските празници музеят ще работи от 10 ч. до 18 ч. 

Археологическият музей "Абритус" и Интерактивният музей в Разград ще приемат посетители днес, утре и в понеделник от 9 ч. до 17,30 ч. Неделя е почивен ден за всички музейни обекти в Разград.

Свещарската гробница също ще бъде отворена за посетители през празничните дни. Паметникът от списъка на ЮНЕСКО ще работи на 14, 15 и 16 април от 9 ч. до 17 ч. Почивните дни са 17 и 18 април.

Регионалният исторически музей в Търговище  ще работи днес, утре и в неделя от 9,30 ч. до 13 ч. За посещения ще бъде отворено Славейковото училище, с постоянната експозиция „Възрожденска класна стая" и изложбите „Велик е нашият войник", „Тутракан 1916 г. и 45-а Тутраканска корпусна артилерийска бригада”, „Там, дето знаньето живей”, „Съхранено за поколенията”, „Модата Алафранга или как потурите станаха панталон, а фустана - копринена фуста”. 

Регионалният исторически музей в Силистра ще работи днес и утре от 8 ч. до 12 ч. и от 12,30 ч. до 17 ч. Музеят няма да приема посетители в неделя и понеделник.

Регионалният исторически музей в Русе ще приема посетители през всички празнични дни, с изключение на Великден. Работното време е от 9 ч. до 18 ч. Екомузеят с аквариум, Сексагинта Приста, Средновековният град Червен, Ивановските скални църкви, Музеят на градския бит, къщата музей "Захари Стоянов" и къщата музей "Баба Тонка" също ще работят с традиционното си работно време.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе