Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Музеите работят безплатно днес

Музеите работят безплатно днес

Регионалният исторически музей в Шумен ще работи без входни такси на Националния празник 3 март. ”Искаме точно на празника повече семейства с деца да могат да се докоснат до историята”, каза Северина Йоргова, уредник в музея. Той ще работи до 17 ч. Посетители ще посрещат и къщите-музеи в Шумен „Панайот Волов“ и Лайош Кошут. Националните историко-археологически резервати „Плиска” и „Мадара” работят без почивен ден, допълни Йоргова.

По случай 3-ти март силистренци и гостите на града могат безплатно да посетят в Силистра Художествената галерия, Регионален исторически музей и Природонаучен музей Сребърна. 

Историческият музей в Попово ще работи без вход на 3 март, съобщи директорът на музея Пламен Събев. „През последните няколко години отваряме музея за всички големи празници, за да могат повече хора да разгледат постоянната ни експозиция“, допълни Събев. Днес посетителите на музея ще могат да видят и гостуващата изложба на къща-музей „Иван Вазов“-Сопот, която е експонирана в Галерия „Майски“.

Експозициите на Исторически музей и Етнографски музей „Дунавски риболов и лодкостроене” в Тутракан ще бъдат отворени за посещение от 9 до 16 часа на 3, 4 и 5 март. На 3 март посещението на експозициите ще е безплатно.

Вход свободен на Националният празник 3 март обяви Регионален исторически музей в Търговище. До 13.00 ч. ще бъдат отворени Археологическата експозиция с Кралевското златно съкровище и Славейковото училище. Изложбите там могат да се видят и на 4, 5 и 6 март от 9.30 до 13.00 ч. Входът тогава ще бъде с билети.

Музейните експозиции към Историческия музей в Исперих ще бъдат отворени в празничните 3 и 4 март, съобщи директорът на музея Боряна Матева. Днес входът е свободен. Комплексът "Тракийска царска гробница" в Археологически резерват „Сборяново” близо до село Свещари ще работи с нормално работно време от 9 до 17 часа в дните от 3 до 6 март.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе