Извънредни новини

Мойс: Мата ни придава гъвкавост

Мойс: Мата ни придава гъвкавост

Манчестър. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви вчера след победата на „червените дяволи" над Кардиф Сити с 2:0, че може да използва новопривлечения Хуан Мата на различни позиции, което прави отбора много по гъвкав и подвижен.

Испанецът направи дебют с червената фланелка вчера като асистира на Ашли Йънг за второто попадение. Самият Мата остана изключително развълнуван след топлото посрещане на „Олд Трафорд".

"Имахме положения да вкараме повече от два гола. Тази победа бе много важна за отбора. Аз бях много развълнуван. Феновете на стадиона бяха невероятни", заяви Мата след края на срещата.

Лекуващият контузия нападател на Юнайтед Робин ван Перси се завърна с гол още в 6-ата минута на двубоя. Холандецът успя да се разпише с глава след центриране на Антонио Валенсия.

Вчера вечерта се изиграха още мачове от Премиър Лийг. В един от тях
бившият български национал Димитър Бербатов и неговият Фулъм загубиха при гостуването си в Уелс на Суонси с 2:0.

Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън завърши с разгромен успех с 4:0 на домакините Ливърпул.

Лидерът до момента в Премиършип Арсенал пък се издъни, завършвайки 2:2 при гостуването си на Саутхямптън, като още днес „топчиите" могат да бъдат изместени от първата позиция.

В други мачове от 23-и кръг в Англия Норич и Нюкасъл направиха нулево равенство, а Кристъл Палас постигна важен домакински успех срещу Хъл Сити с 1:0.

Така в класирането Манчестър Юнайтед е на седмо място с 40 точки, докато Кардиф остава на последната 20-а позиция с 18.

Арсенал е първи с 52 точки, но при победи днес на втория Манчестър Сити и третия Челси, „артилеристите" могат да бъдат изместени. Ливърпул и Тотнъм заемат съответно 4-та и 5-та позиция, а Евертън е шести.

Днес ще се изиграят още четири срещи в Англия, като в най-интересния мач Тотнъм посреща Манчестър Сити на „Уайт Харт Лейн".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе