Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Наш моряк загина на яхта на руски олигарх

Наш моряк загина на  яхта на руски олигарх

Българският моряк Тони Колев е загинал при инцидент на яхтата "Оушън виктъри" на руския олигарх Виктор Рашников, съобщи "Пукет нюз". 33-годишният българин е бил част от екипажа на суперяхтата. Той пострадал тежко по време на вдигането на яхтената котва в района на Пукет.

Краката на българина са били почти прерязани при вдигането на яхтената котва. По-късно е починал в болницата. Разследването е довело да заключението, че инцидентът е нещастен случай.

Нещастието станало в следобедните часове в неделя край малък остров в Андаманско море, на около 100 км северозападно от Пукет, съобщават медиите в страната. Яхтата "Оушън виктъри", на която работил Колев, принадлежи на руския милиардер Виктор Рашников. Тя е най-голямата от този вид и е произведена в Италия. Нарежда се на девето място в класацията на най-големите яхти в света. От бизнес със стомана Рашников натрупал състоянието си. Той е 23-и в списъка на най-богатите хора в Русия. Рашников е бивш депутат от "Единна Русия", шеф е на съвета на директорите на Магнитогорския металургичен комбинат. През 2011 г. състоянието му се оценява на 11,2 млрд. долара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе