Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Много населени места остават без ток

Много населени места остават без ток

Стефан Абаджиев, управител на Енерго Про - Варна, съобщи за "Преди всички", че без ток, в Североизточна България, са 239 населени места, с около 61 хиляди клиенти:

Докато цяла нощ нашите екипи работиха и отстраняваха аварии едни населени места, те възникваха в други. Обстановката се влоши в община и област Велико Търново - снощи бяха 40 населени места без захранване, сега са 50. В Търговище се влоши – от 26 на 43. В Силистра в момента са 30 населени места без захранване, в Добрич са 18, в Габрово беше само 1, но в момента са 22. Във Варна практически бяха отстранени всички аварии, с изключение на 1 село, в момента са 6 села без захранване.

Петър Костадинов от EVN - България информира, че с повече от половината са намалели населените места без ток и те са около 140:

Основните ни проблеми са в областите Пазарджик и Пловдив, в по-високите части, а също и в района на Първомай. Основните ни усилия са насочени там към момента. Причините са наистина тежък и лепкав сняг, който къса проводници.

Виктор Станчев от ЧЕЗ - България съобщи, че в Западна България без ток са 80 населени места, засегнати са 30 хиляди клиенти:

До края на днешния ден навсякъде ще бъде възстановено електрозахранването.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе