Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Доростолският митрополит Амвросий отслужи празнична литургия за Благовещение

Доростолският митрополит Амвросий отслужи празнична литургия за Благовещение

Празнична литургия за Благовещение отслужи Доростолският митрополит Амвросий в катедралния храм "Свети Апостоли Петър и Павел" в Силистра. Владиката разговаря с група жени от общинската фирма по чистота, поканени специално за празника от църковното настоятелство. 

Църквата почита Благовещение като празник на жената и майката. Затова от църковното настоятелство решили на днешния празник специално да почетат жените, които създават красота по улиците на Силистра. Това са работничките в общинската фирма за чистота, които се грижат за парковете и градините.

Да има любов, благост и мисля, че жените бяха трогнати от този скромен жест, който ние се опитахме да направим, каза Цветана Цанова от църковното настоятелство. 

След празничната служба митрополитът беседва с жените и ги благослови за здраве и благополучие.

В църквата денят на жената е днес на 25-и. Това е вашият празник. Понеже всички вие сте благословени от Бога и предназначени да продължавате рода, да бъде земята, която Той е сътворил, населена, да има хора. Така че за църквата вие сте пчеличките, каза митрополитът.

Християни сме, да сме живи и здрави и децата ни също да са живи и здрави, да сме добре. За пръв път сме поканени в тази чест и благодаря много за хубавите думи, които бяха казани по повод празника, каза една от присъстващите жени.

Жените получиха и пакети с хранителни продукти и риба, а на тръгване засадиха пролетни цветя в църковния двор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе