Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Повече от милион британци настояват за втори референдум за Брекзит

Повече от милион британци настояват за втори референдум за Брекзит

Над един милион души са подписали петиция за провеждане във Великобритания на втори референдум за Брекзит, съобщи в. "Индипендънт", който е инициатор на петицията, предаде ТАСС.

"През 2016 г. хората изразиха мнението си дали да останем в ЕС или да го напуснем. Сега, когато фактите се изясниха, дойде време хората да кажат решаващата дума по самото споразумение, докато не е станало твърде късно", се посочва в петицията, която бе пусната на сайта change.org преди три месеца.

В момента основният проблем в преговорите за излизане на Великобритания от ЕС е режимът на контрол по границата между Ирландия, която остава членка на блока, и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

Преговорите за Брекзит между Лондон и Брюксел започнаха на 19 юни 2017 г. Година по-рано 51,9% от британците подкрепиха на референдум Брекзит. Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което сделката трябва да бъде одобрена от парламентите на всички страни-членки на ЕС, Европейския парламент и Уестминстър.

Самият Брекзит трябва да се случи на 29 март 2019 г., след което трябва да настъпи преходен период, продължаващ до 31 декември 2020 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе