Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Милиардер педофил се самоуби в килията си /ДОПЪЛНЕНА/

Милиардер педофил се самоуби в килията си /ДОПЪЛНЕНА/

Милиардерът Джефри Епщайн, разследван за педофилство, се е самоубил в затвора в Ню Йорк, съобщи BBC. Тялото му е намерено сутринта към 7,30 часа. Според ABC News милиардерът се е самоубил.

Преди 2 седмици Епщайн беше открит в безсъзнание и с наранявания по шията. Правил е опит да се обеси.

Финансовият магнат беше обвинен за трафик на непълнолетни момичета с цел сексуална експлоатация, но пледираше невинен. Освен това Епщайн бе разследван и за опити да подкупи хора, които да свидетелстват в негова полза по делото за търговия с деца. За тази цел милиардерът превел по 350 000 долара на две неизвестни лица. 

Неотдавна му бе отказано да излезе от затвора под гаранция, като адвокатите му планираха да обжалват този отказ.

66-годишният Джефри Епщайн бе богат мениджър на хедж фондове, някога е бил приятел с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, британския принц Андрю и сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Той беше задържан на 6 юли т. г. на слизане от частния си самолет в Ню Джърси по обвинение за трафик на непълнолетни момичета и сексуална експлоатация, част от която е извършена на собствения му остров Литъл Сейнт Джеймс, наречен от американските медии Острова на разврата.

Арестът на мултимилионера стана след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключил с прокуратурата. През 2008 г. той се е признал за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция лица на възраст под 18 години. Споразумението тогава сложи край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епщайн. Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви.

Съгласно повдигнатото му по-рано тази година обвинение, Епщайн е плащал на момичетата, за да правят секс с него, след което ги заставял да му търсят други жертви, които той - по сведения на свидетелка - прехвърлял и на приятели и познати. Някои от момичетата били само на 14 години. Епщайн отхвърляше обвиненията и пледира невинност.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе