Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Разбиха международна престъпна група за финансови измами

Разбиха международна престъпна група за финансови измами

София. 25 членове на престъпна група са задържани при международна операция, с участието на ДАНС, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Организирана престъпна група от България, осъществявала наркотрафик, обири, измами с кредитни карти и нелегален трафик на автомобили, е разбита със съвместните усилия на Европол, Евроджъст и българските и испанските служби.

Арестуваните към момента в България и Испания са 25 души. В рамките на операцията, продължила 5 месеца, са били обискирани десетки жилища, офиси и цехове за производство на скиминг устройства и фалшиви банкови карти, гласи съобщение на интернет страницата на ДАНС.

Престъпната група е събирала финансови данни от банкомати в Испания и други европейски страни, изготвяла е фалшиви кредитни и дебитни карти и ги е използвала за теглене на големи суми от банкомати във и извън Европейския съюз.

Първата съвместна акция на службите е била осъществена още през октомври миналата година, последвали са още две - през януари и февруари. При обиските са били конфискувани голям брой устройства за копиране на ПИН кодове и записване на данните от магнитните ленти на банковите карти, както и специални микрокамери, лаптопи и документи с планове за местонахождението на банкомати.

С подготовката и осъществяването на операцията срещу престъпната група е бил ангажиран и Европейският център за борба с киберпрестъпленията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе