Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

$500 000 от Metallica за Австралия

$500 000 от Metallica за Австралия

Metallica даряват половин милион долара за борба с пожарите в Австралия, съобщи порталът "Rolling Stone". Тяхното дарение ще бъде в полза на NSW Rural Fire Service и Victoria's Country Fire Authority (CFA).

"Потресени сме от новината за горските пожари, обхванали милиони декара в Австралия и засегнали най-силно Нов Южен Уелс и Виктория. Унищожението и опустошителният ефект върху всички жители, животни, околната среда и невероятната земя в Австралия са наистина сърцераздирателни", заяви говорител на групата.

"Моля, присъединете се към нас и направете всичко възможно, за да ви помогнем", призовават от Metallica.

Фондацията на групата "Всичко в моите ръце" (All Within My Hands) ще дари 750 000 долара на NSW Rural Fire Service - най-голямата световна доброволческа организация за гасене на пожари, както и на CFA (Country Fire Authority) – противопожарна организация в Австралия.

В резултат на обширните пожари в страната са разрушени повече от 2000 сгради и цели градове. Загинали са най-малко 25 човека и около 1 млрд. животни. Смята се, че бедствието е унищожило почти 1/3 от популацията на коалите в Нов Южен Уелс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе