Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Масово недоволство срещу спирането на влакове

Масово недоволство срещу спирането на влаковеЛинията Русе-Варна е първата жп линия, Русе е първият транспортен център на България. Новината за спиране на влакове по тази линия от 1 февруари, както и вече спрения влак, който свързва жителите на област Русе с Южна България, предизвика вълна от недоволство. На жп гарата се събират подписи, за да се запазят влаковете по линията. „Това, което ще направим, е максимално да бъде защитен интересът на жителите на област Русе“, каза за Радио Шумен заместник областният управител на Русе Станимир Станчев. „Вече са проведени срещи със синдикалисти и жп работници, които също не са съгласни с промените“, допълни Станчев в разговор с Ирина Павлова.

В Силистра областната комисия по транспорт вече излезе със становище, че влаковете по направлението Русе-Варна и Русе-Самуил са значими за транспортното обслужване на населението на област Силистра и членовете са против отпадането им от графика за движение. В комисията участват представители на Областната администрация, на регионалните звена, на общините в областта, на транспортни и на браншови организации.


Очаква се от първи февруари да бъдат спрени осем пътнически влака, които засягат пътниците от община Търговище. В чакалнята на жп гарата в града вече се организират подписки от граждани, които не желаят влаковете да бъдат спирани.
Местната администрация е направила запитване за това до ръководството на Железопътна инфраструктура. Според началника на жп гарата в Търговище Стефан Стойнев, ако въпросните направления бъдат спрени, това ще засегне много хора, които ползват пътническите влакове като основен превоз от селата към града.
Кореспондентът ни от Търговище Свилена Христова разговаря със Стефан Стойнев - ръководител на Железопътна инфраструктура.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе