Извънредни новини

"Марка": Стоичков е вторият най-некадърен треньор

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков попадна в неприсъща за него класация. Спортният всекидневник "Марка" нареди Камата сред най-некадърните треньори, които като футболисти са били сред най-добрите в света.

Носителят на Златната топка е на второто място в класацията, а първи е неговият добър приятел Диего Армандо Марадона.

Алан Шиърър е на третото място, на бившият национален селекционер на България Лотар Матеус, се нарежда четвърти, следван от холандеца Марко ван Бастен.

"За много той е най-добрият български футболист за всички времена. Беше част от знаменития "Дрийм тийм", който вдига първата европейска купа в историята на Барса през 1992 година. След като прекрати футболната си кариера, през 2004 година стана треньор на българския национален отбор. Капитанът на националния отбор напусна отбора заради различия с него. Освен това не успя да класира България за Световното първенство през 2006 година. През 2007 година пое Селта Виго, като целта му бе да спаси отбора от изпадане, но в крайна сметка не успя. След това той премина през няколко отбора незабелязано", пише в анализа си вестник „Марка".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе