Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Младен Маринов: Пътната безопасност е водещ приоритет в работата на МВР

Младен Маринов: Пътната безопасност е водещ приоритет в работата на МВР

Ръководителите на охранителна и пътна полиция в СДВР и ОДМВР в страната проведоха национално съвещание по теми, свързани с безопасността на движението.

На националното съвещание, което се проведе днес в сградата на ГД „Национална полиция“, присъстваха началниците на отделите „Охранителна полиция“ и на секторите „Пътна полиция“ при СДВР и ОДМВР в страната, съобщиха от МВР.

В присъствието на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директора и заместник-директора на ГДНП главните комисари Христо Терзийски и Тодор Гребенаров участниците обсъдиха предприетите до момента действия за ограничаване на пътнотранспортните произшествия, както и предстоящите стъпки в тази посока. „Резултатите за нас ще бъдат много важни, не заради статистиката, а за да няма смърт“, каза главен комисар Христо Терзийски.

Пред своите колеги главният секретар на МВР подчерта: „Пътната безопасност, противодействието на конвенционалната престъпност и на контрабандата са водещи приоритети в нашата работата. По време на съвещанието главен комисар Маринов коментира с полицейските служители и прилагането на конкретните мерки за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността през летния туристически сезон.

Преди работната среща бяха връчени ключовете за последните 45 от общо 278 нови автомобила, оборудвани за осъществяване на пътен контрол. Превозните средства бяха разпределени между ОДМВР - Благоевград, Русе, Добрич, Силистра, Шумен, Разград и Търговище.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе