Извънредни новини

Мъри и "Астана" спряха и "Бенфика" в ШЛ

Мъри и

Трябваше да вкараме трети гол, тюхка се Мъри, клубът прибира 14,2 млн. евро

Станимир Стоилов ще остане непобеден у дома в тазгодишното участие в Шампионската лига след 2:2 с „Бенфика" в последния мач в Казахстан. След 3 победи в квалификациите и 3 равенства в групата обаче отборът отпада от по-нататъшно участие в турнира. Мъри може да съжалява, че „Астана" изпусна да запише историческа победа, след като водеше с 2:0. Домакините прибавиха по сметката още само 500 000 евро за точката и дотук са спечелили общо 14,2 млн. евро.

При минус 5 градуса в първия половин час „Астана" изпълни заръката на Стоилов да излезе на „футболна война" и надигра гостите. Жуниор Кабананга качи топката на главата на Патрик Твумаси, а Марин Аничич удвои с гръб към вратата след центриране на Фокси Кетевоама. Още преди почивката обаче Раул Хименес намали, а през второто полувреме хитро мушна топката покрай Ненад Ерич за 2:2. В последния си мач в групата „Астана" гостува на „Галатасарай".

„Съжалявам, че не вкарахме трети гол, коментира Мъри. – Надявам се, че зарадвахме феновете. Надскочихме себе си и то срещу отбор като „Бенфика". До почивката изиграхме може би най-силните си 45 минути в турнира. Дори и да бяхме паднали, щях да съм доволен заради показаната игра. В Турция ни чака труден мач, но ние няма да отидем, за да разглеждаме града. Отиваме, за да покажем нашата игра."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе